معرفی کاپشن خلبانی

معرفی کاپشن خلبانی

اولین بار کاپشن خلبانی یا همان فلایت جکت(flight jacket) برای خلبان های نظامی طراحی شده بود که برای پرسنل ارتش آمریکا تولید گردید.

این کاپشن از اولین زمانی که پا به عرصه تولید گذاشت تا کنون دست خوش تغییرات زیادی شده است بگونه ای که استفاده از این مدل کاپشن تقریبا عمومی شده است.

تاریخچه کاپشن خلبانی


تاریخچه کاپشن خلبانی

جنگ جهانی اول

در زمان جنگ جهانی اول ، اکثر هواپیماهای موجود کابین خلبان محصور نداشتند، بنابراین خلبان ها مجبور به پوشیدن لباسی بودند که باعث گرم شدن آنها شود.

در همان زمان یعنی سپتامبر سال 1917 ارتش آمریکا شروع به تولید کاپشن خلبانی از جنس چرم سنگین کرد. کاپشنی با مقاومت بالا در برابر نفوذ باد به داخل کاپشن از نقاط مختلف همچون آستین، و زیپ محکم در جلوی این لباس.

جنگ جهانی دوم

همزمان با جنگ جهانی دوم در سال 1926 لزلی ایروین با تاسیس یک شرکت تولیدی در انگلستان، کاپشن پروازی با طرح کلاسیک و از جنس پوست گوسفند را طراحی و تولید کرد و به تأمین کننده اصلی کاپشن های پرواز نیروی هوایی ارتش انگلستان تبدیل شد.

تقاضا در سالهای اولیه جنگ به حدی زیاد بود که این شرکت که با پیمانکاران دیگر خود مشغول به کار بود، تنها توانست تغییرات اندکی در طرح و رنگ کاپشن های خود ایجاد کند.

تصویری از یک خلبان نظامی با کاپشن پرواز در جنگ جهانی دوم
تصویری از یک خلبان نظامی با کاپشن پرواز در جنگ جهانی دوم

با پیشرفت فناوری در زمینه هوانوردی، ارتفاعی که هواپیماها در آن پرواز میکردند افزایش پیدا کرد بصورتی که برخی از بمباران های هوایی در اروپا در طول جنگ جهانی دوم از ارتفاعاتی در حدود 25.000 پا انجام میشد، ارتفاعی که دمای هوا به منفی 50 درجه سانتی گراد می رسید و چون کابین هواپیماها عایق بندی نشده بودند، یک کاپشن پروازی گرم و ضخیم برای هر کدام از خدمه ضروری بود.

کاپشن خلبانی در ایالات متحده
از جمله تاریخی ترین و معروف ترین کاپشن های خلبانی که توسط آمریکا طراحی و تولید شده بودند میتوان به مدل های A-2 و G-1 اشاره کرد که تا سال های زیادی از آنها استفاده میکردند.

کاپشن خلبانی A-2
کاپشن خلبانی A-2

محبوبیت این کاپشن ها به حدی در بین عموم مردم زیاد بود که به اخذ نمادهای افتخار، ماجراجویی و استایل نایل آمدند و در فیلم های هالیوودی مانند Top Gun از آن ها استفاده شد و فروش G-1 را به طرز چشمگیری افزایش داد.

کاپشن خلبانی G-1 با استفاده نظامی
کاپشن خلبانی G-1 با استفاده نظامی

علاوه بر کاپشن های A-2 و G-1، کاپشن های شیرلینگ (shearling) که از خز پوشیده شده بودند به عنوان گرمترین کاپشن های پروازی شناخته و استفاده شد. این مدل از کاپشن به اندازه ای گرم بود که ستوان جان مکردی (John A. Macready) با برتن کردن این کاپشن در آوریل 1921 با صعود به ارتفاع 40.000 پایی رکورد جهانی خود را ثبت کرد.

استفاده غیرنظامی

معروف ترین کاپشن پروازی که امروزه در سراسر دنیا از آن استفاده میشود کاپشن خلبانی آلفا مدل MA-1 بوده که رنگ اصلی آن سبز زیتونی با آستر نایلونی نارنجی میباشد.

کاپشن خلبانی آلفا
کاپشن خلبانی آلفا مدل MA-1

این کاپشن در رنگ های مختلفی تولید میشود اما رنگ سبز آن معروفتر و محبوب تر از مابقی رنگ ها میباشد. این کاپشن دارای دو جیب فلپ مورب در قسمت جلو ، دو جیب داخلی و یک جیب زیپ دار با نگهدارنده های خودکار در قسمت آستین سمت چپ میباشد.

مشخصات این کاپشن با برچسبی که در جیب آن قرار داده شده است شناخته میشود.

 

شرکت آلفا این کاپشن را در 2 مدل اصلی CWU-45P (برای هوای سردتر) و CWU-36P (برای آب و هوای گرمتر) تولید کرده است که در دماهای مختف کارایی خوبی داشته باشد. هر دو مدل از این کاپشن ها از Nomex ساخته شده اند.

منابع

www.alphaindustries.com

https://en.wikipedia.org/wiki/Flight_jacket.

خلبان مشاور
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *