چگونه خلبان شویم؟ صفر تا صد رشته خلبانی

چگونه در ایران خلبان شوم؟

معرفی کامل رشته خلبانی و شرایط خلبان شدن در ایران!!

خلبان شدن آرزوی کودکی بسیاری از ما بوده و هست اما از بین تمام کسانیکه که کودکی خود را با امید رسیدن به این رویا سر کرده اند، فقط تعدادی کمی موفق شده اند که به آن جامه عمل بپوشانند.

اما در واقع خلبان شدن به همان میزان که رویایی به نظر میرسد، سخت و دشوار میباشد. و به همین جهت برای طی این مسیر باید از مهارت های خاصی برخوردار باشید.
به همین منظور ما توانسته ایم با ایجاد یک پنل ارتباطی به نام خلبان مشاور برای کمک به شما بشتابیم تا در این مسیر زیبا بتوانیم شما را راهنمایی و کمک نماییم.

خلبان هواپیما چه وظایفی دارد؟

  • بررسی سلامت هواپیما  قبل از پرواز و میزان سوخت هواپیما
  • اطمینان از کار کرد سیستم های ایمنی در قبل و حین پرواز
  • بررسی مسیرهای پروازی و انتخاب بهترین مسیر با توجه به تغییرات آب و هوایی 
  • دادن اطلاعات لازم به مسافران و مهمانداران در طول پرواز
  • بررسی اطلاعات پرواز و انجام تنظیمات لازم برای تطبیق دادن خود با گزارشات هواشناسی و اطلاعات ترافیک هوایی
  • اجرای دستورالعمل های فرودگاهی و برج مراقبت از زمان شروع پرواز تا هنگام فرود در باند فرودگاه مقصد و توقف کامل
  • نوشتن گزارش در مورد  پرواز پس از فرود کامل شامل مشکلات موجود درطول پرواز

نحوه ورود به رشته خلبانی

برای خلبان شدن راه های زیادی وجود دارد که در ادامه به صورت مفصل در مورد آنها صحبت خواهیم کرد. همچنین شما میتوانید پس از مطالعه این مطلب برای اطلاعات بیشتر از طریق مشاوره و پر کردن فرم درخواست مشاوره از مشاوران ما بصورت رایگان راهنمایی بگیرید.

1- خلبانی نظامی(خلبانی جنگنده و بالگرد)

تنها شاخه‌ خلبانی‌ که‌ در ایران از طریق‌ دانشگاه‌های دولتی اقدام به پذیرش دانشجو میکند، شاخه‌ خلبانی‌ نظامی‌ بوده که دانشجویان‌ آن‌ در دانشگاه‌ های علوم و فنون هوایی شهید ستاری‌ برای خلبانی جنگنده و دانشگاه افسری امام علی (ع) آموزش‌ می‌بینند.

خلبان جنگنده ارتش جمهوری اسلامی ایران
خلبان جنگنده ارتش جمهوری اسلامی ایران

داوطلبین رشته های خلبانی جنگنده و بالگرد از بدو ورود به‌ دانشگاه‌ های افسری یک‌ دانشجوی‌ محسوب خواهند شد و در نهایت‌ به‌ عنوان‌ افسر خلبان ارتش فارغ‌التحصیل‌ می‌شوند.
تحصیل در این دانشگاه ها تنها به صورت حضوری، در شهر تهران و بصورت شبانه روزی میباشد.

شرایط استخدام برای شاخه خلبانی نظامی تا حدودی دشوار می باشد بصورتی که داوطلب علاوه بر قبولی در آزمون ورودی دانشگاه های افسری، باید از نظر پزشکی، عقیدتی و سیاسی، حفاظت اطلاعات، مقاومت جسمانی و… نیز مورد تایید قرار بگیرد.

مراحل گزینش و استخدام رشته های خلبانی ارتش

الف) آزمون ورودی دانشگاه های افسری: داوطلبان در حال تحصیل و دانش آموختگان رشته‌های رياضي فيزيك و علوم تجربی پس از انتشار آگهی استخدام توسط ارتش می توانند با تکمیل فرم ثبت نام و خرید کارت آزمون در این امتحان شرکت کنند.

ب) معاینات پزشکی عمومی: معاینات پزشکی دومین مرحله گزینش بوده که پس از قبولی در آزمون علمی توسط ۹ پزشک مورد تایید انجام میشود. در این مرحله هر کدام از پزشکان می‌‌توانند به‌ طور کلی داوطلب را مردود نمایند.

ج) تست ورزش: سومین مرحله از گزینش تست های ورزش بوده که بلافاصله بعد از معاینات پزشکی انجام میشود، این مرحله مردودی ندارد و فقط در انتخاب رشته شما موثر میباشد.

د) آزمون کتبی و مصاحبه عقیدتی سیاسی و حفاظت اطلاعات: این قسمت چهارمین مرحله از گزینش بوده که از اهمیت بالایی نیز برخوردار است و لازمه مطالعه و دقت بالایی میباشد.

ح) معاینات پزشکی اختصاصی(مختص رشته خلبانی جنگنده و بالگرد): در این مرحله افرادی که برای رشته های خلبانی مجاز شده اند با توجه به رشته انتخابی خود برای معاینات دقیق تر به مراکز پزشکی مورد نظر ارتش ارجاع داده خواهند شد.

داوطلبان و علاقه مندان به این رشته میتوانند با تهیه بسته ویژه خلبانی درصد قبولی خود را در این رشته تا حد بسیار زیادی افزایش دهند.

2- خلبانی غیر نظامی(هواپیمای شخصی و مسافربری)

برای طی کردن کلاس های خلبانی هواپیمای غیر نظامی دو مسیر مختلف پیش روی شما قرار دارد:

نمای زیبا از کاکپیت یک هواپیمای مسافربری
نمای زیبا از کاکپیت یک هواپیمای مسافربری

راه اول شرکت در کنکور سراسری، انتخاب کد رشته خلبانی و کسب نمره علمی لازمه جهت معرفی برای معاینات پزشکی، گزینش و در نهایت تحصیل در دانشکده مربوطه میباشد.
در حال حاضر تنها دانشگاهی که در کشور در رشته خلبانی دانشجو می پذیرد، دانشکده شرکت هواپیمایی کشور متعلق به وزارت راه و ترابری بوده و یکی از شرایط قبولی در این دانشگاه برخوداری از مدرک پیش دانشگاهی میباشد و شما میتوانید برای خلبان شدن در این دانشگاه تحصیل کنید. 

راه دوم ثبت نام در مراکز و آموزشگاه های هوانوردی زیر نظر سازمان هواپیمایی کشوری میباشد که در ادامه به تعدادی از این آموزشگاه ها اشاره خواهیم کرد.

شرایط عمومی برای خلبانی غیرنظامی(شخصی یا مسافربری)
  • داشتن مدرک تحصیلی دیپلم در هر رشته ای
  • حداقل ١٨ سال سن برای آقایان و بانوان
  • حداقل قد ١۶۵ سانتی‌متر برای آقایان و بانوان
  • قبولی در آزمون و مصاحبه ورودی (شامل زبان انگلیسی، هوش و اطلاعات عمومی در زمینه هوانوردی)
  • داشتن کارت پایان خدمت و یا معافیت دائم غیر پزشکی یا معافیت تحصیلی برای آقایان
  • انجام معاینات پزشکی طبق استاندارد سازمان هواپیمایی کشوری ایران
  • تدین به یکی از ادیان رسمی کشور
  • عدم اعتیاد و سوء‌پیشینه

مدارک لازم برای خلبانی

بر اساس آخرین آیین‌نامه ابلاغی از طرف سازمان هواپیمایی کشوری جمهوری اسلامی ایران، متقاضیان صدور گواهینامه خلبانی در صورت دارا بودن سلامت پزشکی مناسب، قبولی و پشت سر گذاشتن دوره های آموزشی خلبانی در مراکز و آموزشگاه های مورد تایید، اثبات دانش علمی و مهارت پروازی در شبیه ساز هواپیما، اثبات مهارت پرواز با وسیله پرنده، اثبات توانایی صحبت‌ کردن و فهمیدن زبان انگلیسی جهت مکالمات رادیویی میتوانند گواهینامه مدنظر را از این سازمان دریافت کنند.

در همین راستا داوطلبین باید همزمان با طی کردن دوره های زمینی و پروازی گواهینامه های خلبانی زیر را اخذ کنند.

1-مدرک Private Pilot License) PPL) یا گواهینامه شخصی

گواهینامه PPL اولین مدرکی است که متقاضی برای خلبان شدن باید دریافت کند که بدون دریافت آن اجازه فعالیت حرفه‌ای در هیچ ایرلاینی به شما داده نمیشود.

گواهیمانه خلبانی ppl
به همین منظور و برای اخذ این مدرک متقاضی باید پس از گذراندن ۱۵۰ ساعت کلاس تئوری و ۴۰ ساعت پرواز با هواپیماهای سبک نظیر سسنا (Cessna) در آزمون های بعد از این دوره نیز نمره قبولی را دریافت کند.
لازم به ذکر است که فرد پس از دریافت این گواهینامه تنها مجاز به پرواز با هواپیماهایی شخصی و در شرایط پرواز با دید VFR میباشد و استفاده تجاری و حمل مسافر برای کسب درآمد تخلف به حساب می آید.

2-مدرک Commercial Pilot License) CPL) یا گواهینامه تجاری 

برای دریافت این گواهینامه متقاضی میبایست پس از گذراندن کلاس های تئوری و 110 ساعت پرواز، در آزمون سازمان هواپیمایی کشوری شرکت کند.
در صورت قبولی پس از دریافت این مدرک آن فرد میتواند به عنوان خلبان برای هواپیماهای مسافربری همچون بوئینگ، ایرباس، فوکر و … منسوب شود.

3-مدرک  Instrument Rating) IR) یا گواهینامه اجازه پرواز بدون دید

این دوره به منظور افزایش توانایی  های خلبان به در شرایطی که دید کم است مانند پرواز هایی که در طول شب و یا در هوای ابری اتفاق می افتد برگزار میشود.

برای اخذ این گواهینامه فرد متقاضی باید  ساعت کلاس تئوری و ۴۰ ساعت عملی را پشت سر بگذارد.

میزان درآمد یک خلبان چقدر میباشد؟

برای افرادی که میخواهند در این مسیر زیبا و در عین حال دشوار قدم بردارند بدون شک یکی از مهمترین سوال ها میزان درآمد و حقوق آنها پس از فارغ التحصیل شدن و استخدام شدن میباشد.
با توجه به این که این رشته در سراسر جهان و ایران گسترده و متنوع میباشد و نیز همچنین شرکت ها و سازمان های مختلفی برای استخدام یک خلبان وجود دارد، به همین دلیل میزان حقوق پرداختی و مزایای هر کدام از آنها متفاوت میباشد.
به همین منظور و به دلیل اهمیت آن یک مقاله تخصصی و جامع به عنوان میزان درآمد و حقوق خلبان در این سایت قرار داده شده است تا شما بتوانید با بینش کافی در این زمینه قدم بردارید.

تعدادی از بهترین آموزشگاه های خلبانی در ایران

اگر علاقه مند به گذراندن دوره های خلبانی هستید میتوانید، پس از بررسی یکی از آموزشگاه های خلبانی زیر را جهت گذراندن دوره های زمینی و پروازی جهت خلبان شدن انتخاب کنید.

لازم به ذکر است که معرفی مراکز مذکور به معنی تایید یا عدم تایید سطح کیفیت این آموزشگاه ها نمیباشد.

1-مرکز آموزش خلبانی آرتاکیش

مرکز آرتا کیش یکی از بزرگترین مدارس خلبانی در ایران و خاورمیانه بوده که از سال ۱۳۸۱با کسب مجوز از سازمان هواپیمائی کشوری و با مجهز شدن به شش فروند هواپیمای آموزشی شروع به کار کرد.

سایت پرواز مرکز خلبانی آرتاکیش
سایت پرواز مرکز خلبانی آرتاکیش

دانشجویان و علاقه مندان به رشته خلبانی میتوانند برای ۴ دوره خلبانی گواهینامه شخصی (PPL)، گواهینامه بازرگانی (CPL)، گواهینامه پرواز با دستگاه (IR)  و گواهینامه استاد خلبانی در این مرکز ثبت نام کنند. همچنین تاکنون بیش از 600 دانشجوی خلبانی در این مرکز فارغ التحصیل شده اند.

 

برای آشنایی بیشتر با این آموزشگاه به سایت apts.ir مراجعه کنید.

دفتر آموزشگاه خلبانی آرتاکیش
دفتر آموزشگاه خلبانی آرتاکیش
  • آدرس: تهران، بلوار اصلی شهرک اکباتان، روبروی ورودی A1 پلاک ۱۹
  • شماره تماس آموزشگاه: ۶ – ۴۴۶۶۹۹۳۵(021)
  • آدرس: کرج، مهر شهر، فرودگاه پیام 
  • شماره تماس‌ دفتر فرودگاه پیام: ۳۳۲۹۰۴۵۳(026)

2-مرکز آموزش خلبانی و علوم هوانوردی معراج

مرکز معراج یکی دیگر از مراکز آموزش خلبانی در ایران بوده که از سال ۱۳۸۴ در ایران و با کسب مجوزهای لازم از سازمان هواپیمایی کشوری شروع به کار کرده است.

سایت پرواز مرکز آموزش خلبانی معراج
سایت پرواز مرکز آموزش خلبانی معراج

در این مرکز دوره‌های مختلف خلبانی(PPL، CPL ،IR ،IP ،ATPL)، مهمانداری، معلم مهمانداری کلیه هواپیماها و دوره های تخصصی عملیات پرواز (دیسپچری) برگزار میشود.
دفتر مرکزی این شرکت در جاده مخصوص کرج بوده اما محل اجرای آموزش های عملی آن فرودگاه ویژه قزوین و فرودگاه بین‌المللی رشت میباشد.

برای آشنایی بیشتر با این آموزشگاه به سایت merajaviation.com مراجعه کنید.

دفتر آموزشگاه خلبانی معراج
دفتر آموزشگاه خلبانی معراج
  • آدرس: تهران، جاده مخصوص کرج، خیابان بیمه ۴، انتهای کوچه یکم هدایتی، پلاک ۴۳، ساختمان معراج
  • شماره تماس: ۸ – ۴۴۶۳۱۹۱۶(021)

3-مرکز آموزش هوانوردی پارسیس

آموزشگاه خلبانی پارسیس از سال ۱۳۸۹ بطور حرفه ای با داشتن بهترین اساتید مجرب شروع به برگزاری انواع دوره های خلبانی، عملیات پرواز (دیسپچری) و مهمانداری هواپیما کرده است.

براساس آخرین آمارها این مرکز در حال حاضر دارای تعداد 448 دانشجو بوده و این درحالی است که تاکنون نزدیک به ۹۲% از فارع التحصیلان این مرکز در شرکت‌های پروازی مشغول به پرواز بوده یا در آموزشگاه‌های خلبانی به‌عنوان معلم و استاد پرواز مشغول به کار هستند.

برای آشنایی بیشتر با این آموزشگاه به سایت parsisaviation.com مراجعه کنید.

خریداری یک فروند هواپیمای دوموتوره Piper34 - Seneca V توسط مركز آموزش هوانوردی ‌پارسیس جهت تکمیل ناوگان هوایی
خریداری یک فروند هواپیمای دوموتوره Piper34 – Seneca V توسط مركز آموزش هوانوردی ‌پارسیس جهت تکمیل ناوگان هوایی
  • آدرس: تهران – بلوار کاشانی؛ جنت آباد جنوبی، بلوار لاله، خیابان مجاهد کبیر شمالی، نبش کوچه نهم پلاک 14
  • شماره تماس: 47289(021)

4-مركز آموزش مجازی فنون هوائی

این آموزشگاه تنها مرکز آموزش مجازی علوم هوانوردی کشور بوده که در سال ۱۳۹۰ تأسیس شده و هم اکنون یکی از بهترین مراکز آموزش خلبانی در ایران میباشد. یکی از بزرگترین مزایای این مرکز، ارائه آموزش های آنلاین و زنده است که به شما اجازه می دهد از هر کجا که هستید در این کلاس ها شرکت کنید.

مركز آموزش فنون هوائي در اصفهان
مركز آموزش فنون هوائي در اصفهان

این مرکز علاوه بر مجهز بودن به روزترین فناوری های روز دنیا، از بهترین اساتید کشور برای دوره های آموزش از راه دور خود استفاده میکند.

برای آشنایی بیشتر با این آموزشگاه به سایت irancatsc.com مراجعه کنید.

  • آدرس : تهران – بزرگراه شهید ستاری – ابتدای بلوار فردوس شرق – پلاک 432 – واحد 19
  • شماره تماس: 4 -44950802(021) و 3-44963782(021)

    5-مرکز آموزش خلبانی بوتیا ماهان

    این مرکز آموزشی از سال ۱۳۸۱ با کسب مجوز از سازمان هواپیمائی کشوری و با هدف آموزش نسل جوان فعالیت خود را شروع کرد بگونه ای که تاکنون موفق به آموزش بیش از ۶۰۰ دانشجوی خلبانی در مقاطع مختلف، شده است.

    مرکز آموزش خلبانی بوتیا ماهان
    مرکز آموزش خلبانی بوتیا ماهان

    تعداد هواپیماهای این مرکز آموزشی در ابتدا شش فروند بوده که طی گذشت زمان توانسته با توسعه ناوگان پروازی خود تعداد آنها را به ده فروند ارتقا دهد.

    تعدد دانشجویان فارغ التحصیل رشته خلبانی و ساعت‌های پرواز آموزشی آنها میتوان گواهی بر توانمندی این آموزشگاه در کادر فنی و آموزشی آن باشد.​

    برای آشنایی بیشتر با این آموزشگاه به سایت botia-mahan.ir مراجعه کنید.

    • آدرس : تهران، بلوار جمهوری، فرودگاه کرمان
    • شماره تماس: 48386593(021) و 48386594(021)

    6-مرکز آموزش‌های هوایی هما

    مرکز ایران هما يكی از زيرمجموعه‌های شركت هواپيمايی جمهوری اسلامی ايران بوده كه به صورت تخصصی و با رعایت بالاترین سطح استانداردهای جهانی شروع به برگزاری دوره‌های آموزشی خلبانی کرده است.در این آموزشگاه ها دوره‌های تخصصی بصورت تئوری و عملی و زیر نظر بهترین اساتید هوانوردی به كليه متقاضيان واجد شرايط ارائه میشود.

    در این مرکز علاوه بر رشته خلبانی برای سایر رشته ها و تخصص ها همچون مهمانداری هواپیما، مهندسی پرواز، تعمیر و نگهداری و … دوره های تخصصی برگزار میشود. همچنین اين مركز، اولين مركز آموزشی مورد تأييد ياتا (IATA-ATC) در ايران میباشد.

    برای آشنایی بیشتر با این آموزشگاه به سایت homaatc.com مراجعه کنید.

    مرکز آموزش‌های هوایی هما
    مرکز آموزش‌های هوایی هما
    • آدرس : تهران ، جاده مخصوص کرج خیابان بیمه پنجم ، کوچه دوم، ساختمان بهاران طبقه اول
    • شماره تماس: 80-44672278(021)

    7-مؤسسه آموزشی هوانوردی دانش پژوهان ۱۱۰

    این مؤسسه هوانوردی در سال 1382 توسط یکی از خلبان های نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران بنام کاپیتان هومان صالحی شفا و مهندس کرمعلی شیرازی کارشناس مراقبت پرواز سازمان هواپیمایی کشوری تاسیس شده است و در حوزه‌های آموزش زمینی خلبانی شخصی و بازرگانی، مهمانداری، عملیات پرواز (دیسپچری) و تعمیر و نگهداری هواپیما فعالیت می‌کند.

    دفتر این مرکز آموزشی در استان تهران، شهرک اکباتان، خیابان شهید نفیسی واقع شده است.

    برای آشنایی بیشتر با این آموزشگاه به سایت ati-110.com مراجعه کنید.

    • آدرس : تهران، شهرک اکباتان بلوار نفیسی تقاطع خیابان نفیسی و حنانی، روبروی مرکز
    • شماره تماس: 45101(021)

    منابع:

    https://atpflightschool.com/become-a-pilot/airline-career/how-to-become-a-pilot.html

    https://www.thebalancecareers.com/how-to-become-an-airline-pilot-282888

    خلبان مشاور
    دیدگاه کاربران
    34 دیدگاه
    • امیرمحمد بخشی 1 مرداد 1400 / 11:45

      سلام من تو سن۱۰ سالگی ساق پای چپم شکست اما شکستگی در حدی بود که لازم به پلاتین نبود و هیچ جراحی نشدم خواستم بگم این میتونه باعث رد شدن من تو تست خلبانی بشه؟؟؟ لطفا بهم بگین

        • بابک بهاری 2 بهمن 1401 / 09:31

          سلام خسته نباشید سن من ۴۱ساله وعاشق پرواز وتقریبا باسیستمهای پرواز اشنایی دارم ایا اصلا شانسی برای خلبان شدن دارم یا نه مرسی از توجهتون

    • ریحانه خراسی 19 مرداد 1400 / 16:25

      ببخشید برای خلبان شدن حتما باید باید کنکور داد یا آزاد هم میشه خوند .

      • خلبان مشاور 22 مرداد 1400 / 15:05

        از طریق آموزشگاه های آزاد خلبانی میتونین اقدام کنین و نیازی به داشتن مدرک دانشگاهی نیستش

    • یونس 3 شهریور 1400 / 23:36

      سلام علیکم
      وقت بخیر
      پسر بنده کلاس دوازدهم است،متولد ۸۳،آیا می‌تونه در این دوره های آموزشگاه شرکت کنه؟؟؟
      هزینه کلاس ها چقدر است؟

      • خلبان مشاور 4 شهریور 1400 / 23:52

        درود بر شما
        یکی از شرایط ورود به رشته خلبانی داشتن حداقل سن 18 سال و مدرک دیپلم هستش، هزینه دوره های خلبانی متغیر هست که آخرین تغییرات رو میتونین از بخش مالی آموزشگاه مورد نظرتون بپرسین.

    • هانیه 10 شهریور 1400 / 14:03

      سلام خسته نباشین چنتا سوال در رابطه با رشته خلبانی دارم ممنون میشم کمکم کنید

        • هانیه 3 مهر 1400 / 11:07

          سلام مجدد خیلی ممنون که راهنمایی میکنید. ببخشید بنده در حال حاضر دانش اموز رشته تربیت بدنی هستم 17 سال سن و اینکه سال اخرم هست. و همچنین تمامیه شرایط ذکر شده از لحاض صلاحیت پزشکی نداشتن خرابی دندان و غیره رو دارم. سوالم اینکه من برای ورود به این رشته دقیقا باید از کجا شروع کنم باید دیپلممم رو بگیرم بعد استارد بزنم . ممنون میشم صفر تا صدشو برام بگین

    • mona 27 شهریور 1400 / 17:13

      سلام خسته نباشید . میخاستم بدونم من ک در رشته تعمیر و نگهداری هواپیما ثبت نام کردم میتونم . در یکی از اموزشگاه های خلبانی اموزش ببینم؟

      • خلبان مشاور 30 شهریور 1400 / 01:35

        سلام و درود
        بله میتونین بشرطی که کلاس ها و یا پرواز هاتون از لحاظ زمانی با هم تداخل نداشته باشن.

    • هانیه 3 مهر 1400 / 11:04

      سلام منا جان. یه سوال ازت دارم شما برای ورود به این رشته از کجا شروع کردین و اینکه شرایط خاصی داره برای ورود بهش

    • احمد 26 مهر 1400 / 20:03

      سلام وقت بخیر
      1__سوال اول اینکه ( توی ی مصاحبه تلویزیونی دیدم که خلبانی گفت اگر کسی ابتدای یادگیری خلبانی عینکی باشه نمیتونه خلبان بشه ) ؟؟؟ ایا این درسته ؟؟؟ و نمیتونه تا مرحله ای پیش بره خلبان هواپیمای مسافربری بشه !!!
      ایا من درست متوجه شده ام و این موضوع درسته ؟؟؟

      2__ دوم اینکه بعضی از سایتها نوشتن اگه کسی بیش از 4 دندان پر کرده داشته باشه امکان خلبان شدن نداره ؟؟؟
      این موضوع رو هم توضیح میشه بدی؟؟؟

      3__ و سوم این که صادقانه من توی 32 سالگی (الان توان مالی رفتن ب مدرسه پرواز پیدا کردم ) واقعا واقعا میتونم وارد این رشته بشم و حتی تا خلبانی هواپیمای مسافربری پیش برم ( به عبارتی امکان استخدام توی این سن هنوز هست ) ؟؟؟

      • صدرا 11 دی 1401 / 13:52

        سلام دقیقا شرایط مشابهی داریم اگه جوابی گرفتین ممنون میشم در جریان بزارید

    • زلفخانی 17 دی 1400 / 23:28

      سلام وقت بخیر
      آموزش های تىئوری خلبانی رو میشه از ۱۶ سالگی توی آموزشگاه های آزاد شروع کرد؟

      • خلبان مشاور 19 دی 1400 / 21:59

        درود بر شما
        خیر طبق استاندارد هواپیمایی کشوری از 18 سالگی میتونین وارد فیلد آموزشی بشین.

        • حسام 10 دی 1401 / 21:30

          سلام وقتتون بخیر
          حداکثر سن برای آموزش خلبانی در دورده آزاد چقدر هست؟

    • خلبان صالحی 2 اسفند 1400 / 18:56

      سلام قربان خوب هستید من تقریبا خلبانی کامل را با شبیه ساز بلدم کتاب هم زیاد خوندم به نظر شما گواهینامه خلبانی را میتونم راحت بگیرم؟

      • خلبان مشاور 2 اسفند 1400 / 20:58

        سلام و درود
        تسلط شما روی دروس و مباحث هوانوردی به طور قطع کمک زیادی بهتون میکنه ولی کماکان شما باید دوره های خلبانی رو طی کنین.

    • محمد 14 اردیبهشت 1401 / 09:24

      ببخشید یعنی اگر داخل رشته های حسابداری یا فنی هم بریم میشه برای خلبانی ثبت نام کنیم

    • عرشیا 9 خرداد 1401 / 12:11

      سلام
      ببخشید شرط معدل دیپلم برای این کلاس ها وجود داره یا همین که دیپلم رو داشته باشیم کافیه؟

      • خلبان مشاور 18 شهریور 1401 / 14:27

        سلام، بله داشتن مدرک دیپلم جهت طی دوره های خلبانی کافیه.

    • عرشیا 9 خرداد 1401 / 14:58

      سلام
      ببخشید معدل دیپلم مهمه یا فقط داشتن دیپلم مهمه؟

      • خلبان مشاور 18 شهریور 1401 / 14:26

        سلام
        برای ثبت نام در آمورشگاه های آزاد خلبانی صرف داشتن مدرک کفایت میکنه
        اما برای استخدام شدن در نیروهای مسلح جهت طی آموزش خلبانی، معدل دیپلم مهم است.

    • mr. dad 8 آبان 1401 / 13:26

      سلام وقت بخیر من از نظر قد و وزن و شرایط جسمانی همه چی سالمه و ورزشکار هستم
      کف پاهام صافه میخاستم ببینم این مشکل ساز هستش یا خیر؟!؟

    • محمد مهدی 27 بهمن 1401 / 15:38

      سلام میخواستم بدونم برای گرفتن گواهینامه خلبانی هواپیمای مسافربری چه مدرکی باید داشت مثلاً لیسانس یا فوق لیسانس ؟

    • احسان 22 اسفند 1401 / 16:54

      سلام من تو رشته معماری تحصیل میکنم و میتونم با دیپلم همین رشته وارد دوره هایه خلبانی بشم ؟

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *